لك القوة والمجد والبركة والعزة إلى الأبد.أمينعمانوئيل إلهنا وملكنا
 
الرئيسيةالرئيسية  تحيا مصرتحيا مصر  مكتبة الصورمكتبة الصور  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  التسجيلالتسجيل  الأعضاءالأعضاء  المجموعاتالمجموعات  دخولدخول  
عزيزى الزائر اذا اعجبك موضوع بالمنتدى يمكنك
أن تضغط على زر أعجبنى اعلى الموضوع
عزيزى الزائر ان اعجبك موضوع يمكنك ان تكون اول من يشاركه لاصدقائه على مواقع التواصل مثل الفيس بوك والتويتر بالضغط على زر شاطر اعلى الموضوع

شاطر | 
 

 كبدة اسكندراني

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
monica malak
ملاك مشرف
ملاك مشرف
avatar

رقم العضوية : 20
البلد - المدينة : اسكندريه
عدد الرسائل : 439
شفيعك : الملاك ميخائيل
تاريخ التسجيل : 10/07/2007

مُساهمةموضوع: كبدة اسكندراني   الأربعاء 5 نوفمبر 2008 - 12:13

monkey monkey monkey
المقادير
2 كيلو كبدة (طبعاً الكميات ترجع لكل واحد)
3 بصلات وسط
3 حبات فلفل رومي (بارد)
2 حبة طماطم
ملح وفلفل أسود وبهارات
فصين ثوم مدقوقين
ملعقتين كبار صلصة طماطم
1\2 ملعقة خل
زيت ذرة


الطريقة

تقطع الكبدة مكعبات
صغيرة. .
يقطع البصل كالآتي: كل بصلة تقطع أربع أرباع وبعدين تقطعيها شرايح

رقيقة نوعاً ما. .
الفلفل أيضاً يقطع نصفين وبعدين شرايح رقيقة. .
الطماطم أيضاً نقطعها أربع أرباع وتقطع شرايح رقيقة. .
نجيب الطاسة التيفال ونضع فيها الزيت لكن مش كتير ممكن ملعقة طعام أو اتنين. .
نضع البصل ونقلب حتى يذبل ولكن لا يصفر ثم نضيف الفلفل ونقلب حتى يذبل الفلفل كمان ثم نضيف الطماطم مع التقليب حتى تختلط بالباقي. .
ثم نضيف الكبدة ونقلب ونتبلها بالتوابل المذكورة. .
أما الخل والصلصة والثوم المدقوق نخلطهم مع ذرة سكر ونقلبهم كويس لحد ميبقى عامل زي الكاتشب و نضيفهم إلى الكبدة بعد نضجها ولو محتاجة نقطة ميه ممكن نضيف شوية لكن الأفضل نسويها على نار هادية تقوم الكبدة تنزل المية اللي فيها ولا نحتاج مية من برة وتقلب الي أن تنضج. .
تؤكل مع الخبز وسلطة الطحينة والسلطة الخضراء وبالهناء والشفاء

(**********++++المسيح قام بالحقيقة قام++++**********)
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.freewebs.com/elmalak/coptic.htm
emy
ملاك مشرف
ملاك مشرف
avatar

رقم العضوية : 4
البلد - المدينة : egypt
عدد الرسائل : 2189
شفيعك : الملاك ميخائيل
تاريخ التسجيل : 03/07/2007

مُساهمةموضوع: رد: كبدة اسكندراني   الأربعاء 5 نوفمبر 2008 - 15:02

الله يسامحك يامونيكا النهاردة الأربعاء يعنى صيييييييييييييييام يامونيكا وطبعاً أنا بحب الكبدة الإسكندرانى ديه فأعمل ايه بقى وأنا النهاردة هاكل ناببببببببببببببببت فلو سمحتى ايام الصيام قدمي لنا أكل صيامى مش كبدة إسكندرانى بدل ماأقدم لك البصارة والعدس فى أيام الفطار علشان تحسى بإحساسى دلوقت
إزيك يامونيكا ياترى عاملة ايه
اذكرينى فى صلواتك

(**********++++المسيح قام بالحقيقة قام++++**********)
لا تثقل يومك بهموم غدك فقد لا تجيء هموم غدك وتكون قد انحرمت من سرور يومك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
monica malak
ملاك مشرف
ملاك مشرف
avatar

رقم العضوية : 20
البلد - المدينة : اسكندريه
عدد الرسائل : 439
شفيعك : الملاك ميخائيل
تاريخ التسجيل : 10/07/2007

مُساهمةموضوع: رد: كبدة اسكندراني   الجمعة 7 نوفمبر 2008 - 15:48

هههههههههههه حاضر ياإيمي ..أكيد طبعا بلعتي ريقك كتير :cyclops:
شكرا علي مرورك وسؤالك ربنا يخليكي ليا

(**********++++المسيح قام بالحقيقة قام++++**********)
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.freewebs.com/elmalak/coptic.htm
 
كبدة اسكندراني
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الملاك :: الملاك الاجتماعى :: مطبخ الملاك-
انتقل الى: