لك القوة والمجد والبركة والعزة إلى الأبد.أمين +++عمانوئيل إلهنا وملكنا
 
الرئيسيةالرئيسية  تحيا مصرتحيا مصر  الأحداث  مكتبة الصورمكتبة الصور  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  التسجيلالتسجيل  الأعضاءالأعضاء  المجموعاتالمجموعات  دخولدخول  
عزيزى الزائر اذا اعجبك موضوع بالمنتدى يمكنك
أن تضغط على زر أعجبنى اعلى الموضوع
عزيزى الزائر ان اعجبك موضوع يمكنك ان تكون اول من يشاركه لاصدقائه على مواقع التواصل مثل الفيس بوك والتويتر بالضغط على زر شاطر اعلى الموضوع

شاطر | 
 

 مربى اللارنج للشطار بس

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
meera
ملاك مثالى
ملاك مثالى
avatar

رقم العضوية : 1643
البلد - المدينة : egypt
عدد الرسائل : 314
شفيعك : الملاك ميخائيل+الشهيدة دميانه+الانبا بيشوى +البابا كيرلس ومارمينا

تاريخ التسجيل : 09/12/2009

مُساهمةموضوع: مربى اللارنج للشطار بس   الإثنين 1 مارس 2010 - 13:00


واكمالا لموضوع اللارنج فلمن يحب المربى
مربى اللارنج
المقادير
1-عشر حبات لارنج
2-كيلو سكر
الطريقه
أولا نعقد السكر فى 2 كوب ماء اى نغلية تلت ساعة لحد ما يبقى شبه الشربات

ثانيا:تقشر الحبة بسكينة حامية لازالة القشرة البرتقالية الخارجية ويمكن استخدام المقشرة اسهل
ثم بعد ذلك نعمل حز بالسكينة فى منتصف الحبة
ثم نثبت يدنا على احد النصفين ونلف النصف الاخر فى اتجاه واحد
كما نفتح علبة الكريم فنحصل على نصف خالى من الثمرة ونصف متعلق به الثمرة
ننزع القلب ونجمع كل القلوب ونعصر باليد فى مصفاه ضيقه
اوعى تعصريها فى الخلاط يتكسر البذر ويعمل مرارة
يوضع العصير الناتج فى الثلاجة لحين الانتهاء من التجهيز وممكن ان نصفية بمصفة الشاى لو حبينا
نرجع تانى للحم الابيض وهو الجزء بقلب اللارنج نبدأ بكحت كل فص بملعقة
اما الجزء الاصفر ناخذه ونقطعه حسب الرغبه ممكن شرائح طوليه
نغمرها بالماء ونغليها مرة واحدة ونصفيها ثم نغمرها بماء جديد
ونغليها لمدة ساعة حتى تنضج تماما ولو احتاجت مية نزود لحد ما تستوى وتصبح شفافه
نصفيها كويس ونضعها فى السكر المعقود ونتركها تغلى على نار هادئة لمدة ساعة
ونقلبها باستمرار ومنشلش الريم لانه سكر وجزء من المربى وحيدوب جوة المربى كل ما تقلبى
ملحوظة مدة السوا دى ل2 كيلو يعنى اللى تعمل كيلو تراعى الفرق
وتراقب باستمرار وتحط شوية فى طبق وتسيبهم يبردوا لو قوامها كويس تتطفى خلاص
بعد كده نجيب العصير من الثلاجة ونضيفة للمربى ونغليها عشر دقائق ونطفى النار
ثم نقلب لمدة دقيقتين لحد الريم ما يختفى ونختبرها لما تبرد لو لسة نديها غلوة 5 دقائق بس مش اكثر لانها لما تبرد بيتقل قوامها
لا نضع ليمون العصير كافى
ياريت تجربوها حتعجبكم دى مرة واحدة فى السنة والحقوا اللارنج قبل ما يختفى
متخفوش المرارة ممزوجة بالسكر بتدى طعم رائع احلى من الجاهزة بكتير
ودلوقت اقولكم على المربى اللى مش مرة هى هى الطريقة لكن بعد ما اسلق القشر
انقعة فى ماء لمدة يوم مع تغيير الماء باستمرار لكن طعمها مش لارنج مفيهاش نكهة اللارنج خالص بتكون زى مربى البرتقال
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://coptic.com
emy
ملاك مشرف
ملاك مشرف
avatar

رقم العضوية : 4
البلد - المدينة : egypt
عدد الرسائل : 2189
شفيعك : الملاك ميخائيل
تاريخ التسجيل : 03/07/2007

مُساهمةموضوع: رد: مربى اللارنج للشطار بس   الثلاثاء 2 مارس 2010 - 13:49

ميرسى جداً ياميرا على المربى ديه لأنى كان نفسى أعملها بس ماكنتش عارفة الطريقة بس مفهمتش الجزء بتاع السكينة والنصفين ياريت توضحيها شوية ينوبك ثواب والأجر عند الله مستنية التوضيح متتأخريش عليا علشان اللارنج ميخلصش وبعدين هقولك أبعتيلى برطمان من عندك

(**********++++المسيح قام بالحقيقة قام++++**********)
لا تثقل يومك بهموم غدك فقد لا تجيء هموم غدك وتكون قد انحرمت من سرور يومك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
meera
ملاك مثالى
ملاك مثالى
avatar

رقم العضوية : 1643
البلد - المدينة : egypt
عدد الرسائل : 314
شفيعك : الملاك ميخائيل+الشهيدة دميانه+الانبا بيشوى +البابا كيرلس ومارمينا

تاريخ التسجيل : 09/12/2009

مُساهمةموضوع: رد: مربى اللارنج للشطار بس   الثلاثاء 2 مارس 2010 - 19:07

كنت اتمنى ابعت لك ولكل اعضاء المنتدى وبالنسبه لموضوع السكينه هتقطعى اللارنج زى الليمون بس بون ان تصلى للقلب بس القشره وبعدين تفصلى القشره وتجمعى القلب وتعصريه وتاخدى العصير بدون بذر ولو تحبى ابعت اللارنج وبسرعه قبل ما يخلص عموما انا عملتها بالطريقه المره وحلوة جدا
ولو تحبى تكلمينى على الاميل
وبالهنا والشفا اتمنى تعجبك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://coptic.com
emy
ملاك مشرف
ملاك مشرف
avatar

رقم العضوية : 4
البلد - المدينة : egypt
عدد الرسائل : 2189
شفيعك : الملاك ميخائيل
تاريخ التسجيل : 03/07/2007

مُساهمةموضوع: رد: مربى اللارنج للشطار بس   الأربعاء 3 مارس 2010 - 11:08

كدة فهمت ميرسى ياميرا على إهتمامك وردك بسرعة وده طبعاً مش علشان إنت خوفتى لتبعتى برطمان مربى لكل عضو من أعضاء المنتدى لكن لأنك حابة إن نعمل المربى ونستمتع بيها أما بالنسبة للإيميل فده طبعاً يشرفنى وياريت

(**********++++المسيح قام بالحقيقة قام++++**********)
لا تثقل يومك بهموم غدك فقد لا تجيء هموم غدك وتكون قد انحرمت من سرور يومك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
مربى اللارنج للشطار بس
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الملاك :: الملاك الاجتماعى :: مطبخ الملاك-
انتقل الى: