منتدى الملاك

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتدى الملاك

لك القوة والمجد والبركة والعزة إلى الأبد.أمين +++عمانوئيل إلهنا وملكنا

عزيزى الزائر اذا اعجبك موضوع بالمنتدى يمكنك
أن تضغط على زر أعجبنى اعلى الموضوع
عزيزى الزائر ان اعجبك موضوع يمكنك ان تكون اول من يشاركه لاصدقائه على مواقع التواصل مثل الفيس بوك والتويتر بالضغط على زر شاطر اعلى الموضوع

    بسبوسة بالقشطة .. بالهنا والشفا

    Admin
    Admin
    Admin


    رقم العضوية : 1
    البلد - المدينة : cairo
    عدد الرسائل : 7832
    شفيعك : الملاك ميخائيل
    تاريخ التسجيل : 30/06/2007

    cc بسبوسة بالقشطة .. بالهنا والشفا

    مُساهمة من طرف Admin الأربعاء 24 أبريل 2013 - 12:27

    بسبوسة بالقشطة .. بالهنا والشفا 562553_368389463271624_1682158306_n
    بسبوسه بالقشطه
    3 بيض كبير و فانيليا علبة زبادي 170 جم بنفس علبة الزبادي علبة سكر ...علبة و نص سميد خشن نص كوب زيت

    3 ملاعق صغيره بيكنج بودر مملوءه علبة قيمر كبيره او 2 صغيرين و علبة كريمة خفق سائله 250 جم او كوب و كوباية حليب سائل و 3

    ملاعق نشا كبيره كوب سكر و كوب ماء و نقطتين عصير ليمونه و

    فانيليا للشربات نخفق البيض و الفانيليا كويس لغاية ما ينفش ثم نضيف
    السكر مع الاستمرار بالخفق ثم نضع الزبادي و الزيت و السميد و البيكنج بودر
    و نقلب كويس ندهن الصينيه بالزيت او السمن نضع نص الكميه و تدخل الفرن
    الساخن مسبقا علي 200 درجه حتي تنضج و تحمر من تحت فقط تدخل الفرن الساخن
    مسبقا علي 200 درجه حتي تنضج و تحمر من تحت فقط في الوقت ده نعمل الحشوه
    نضع الكريمه و القشطه في حله عالنار و نقلب لغاية ما تمتزج الخليط و نقلب
    النشا في الحليب السائل و نضعه علي الخليط و نقلب كويس


    باستمرار حتي تتكثف و في الاخر الفانيليا و نطفي بعد ما تنضج البسبوسه اول
    طبقه من تحت نضع القشطه المعده فوقها و نغطيها بنص كمية خليط البسبوسه
    الباقي و تدخل الفرن تاني حتي تحمر

    من فوق كويس نعمل الشربات
    الخفيف نحط السكر و الميه و عصير الليمون عالنار و لما يدوب السكر نقلب و
    اول ما يغلي نحط الفانيلا و يغلي غلوه واحده و نطفي و اول ما تطلع البسبوسه
    نسقيها بالشراب الساخن و هي برضه سخنه و تترك لتبرد تماما قبل التقطيع حتي
    لا تتفتت و تقطع و تقدم

      الوقت/التاريخ الآن هو الجمعة 19 أبريل 2024 - 7:05