لك القوة والمجد والبركة والعزة إلى الأبد.أمينعمانوئيل إلهنا وملكنا
 
الرئيسيةالرئيسية  تحيا مصرتحيا مصر  مكتبة الصورمكتبة الصور  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  التسجيلالتسجيل  قائمة الاعضاءقائمة الاعضاء  المجموعاتالمجموعات  دخولدخول  
عزيزى الزائر اذا اعجبك موضوع بالمنتدى يمكنك
أن تضغط على زر أعجبنى اعلى الموضوع
عزيزى الزائر ان اعجبك موضوع يمكنك ان تكون اول من يشاركه لاصدقائه على مواقع التواصل مثل الفيس بوك والتويتر بالضغط على زر شاطر اعلى الموضوع

شاطر | 
 

 بيتزا صيامى بالهنا والشفا

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
emy
ملاك مشرف
ملاك مشرف


رقم العضوية : 4
البلد - المدينة : egypt
عدد الرسائل : 2189
شفيعك : الملاك ميخائيل
تاريخ التسجيل : 03/07/2007

مُساهمةموضوع: بيتزا صيامى بالهنا والشفا   الجمعة 29 نوفمبر 2013 - 20:22

شاهد طريقة عمل بيتزا صيامي

بيتزا صيامي



مقادير عجينة البيتزا
:
3 أكواب دقيق.
2 ملعقة خميرة بيرة
1/2 ملعقة صغيرة ملح.
كوب ماء دافئ
3 معالق كبيرة زيت ذرة.

طريقة عمل عجينة البيتزا:
1- هنخلط كوب ونصف الدقيق مع الخميرة والملح وبعد كده نضيف المية والزيت، ونضربهم كلهم بمضرب البيض الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3 دقائق.
2- هنضيف باقي الدقيق إلى الخليط السابق ونقلبه باستخدام ملعقة خشبية.
3- هننقل العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي وهنبدأ في عجنها بإيدينا لغاية ما نلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل دوائر كبيرة.
4- هننقل العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي كبير وندهنها بالزيت ونغطيها بقطعة قماش ونسيبها في مكان دافي لمدة ساعتين علشان تخمر وحجمها يزيد...

مقادير الحشو :
عجينة بيتزا
1 حبة فلفل أخضر مقطعة
1/2 كوب صلصة بيتزا أو "معجون طماطم"
2 حبة طماطم مقطعة
بصلة متوسطة الحجم مقطعة حلقات
1 كوب عيش الغراب مقطع شرائح
2 فص ثوم مفروم
1 ملعقة صغيرة زعتر
1/2 ملعقة صغيرة فلفل أسود
عرقان من الكرفس مقطعان قطع صغيرة
زيتون أسود مقطع دوائر.

الطريقة:
1- هنقطع عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدوّرة ونحطها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وهنبدأ في فردها علشان تغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده نحطها في الصينية بس ناخد بالنا إننا قبل ما نحطها ندهن الصينية بالزيت.
2- هنضيف صلصلة البيتزا فوق العجينة ونرش الثوم المفروم ونضيف الفلفل الأخضر والطماطم والبصل والكرفس والزيتون الأسود وعيش الغراب ونرش الفلفل الأسود ونقطع البيتزا على شكل مثلثات.
3- هنسخن الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية" بعد كده ندخل الصينية في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما نلاقي وشها احمرّ نخرجها..

(**********++++المسيح قام بالحقيقة قام++++**********)
لا تثقل يومك بهموم غدك فقد لا تجيء هموم غدك وتكون قد انحرمت من سرور يومك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
بيتزا صيامى بالهنا والشفا
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى الملاك :: الملاك الاجتماعى :: مطبخ الملاك-
انتقل الى: