المقادير
1 كوب من الزبدة بدرجة حرارة الثلاجة (مهم جداً تكون ساقعة)
2 كوبيتين سكر ناعم جداً
3-ثلاث بيضات ومعاهم باكو فانيليا
4- كوب وثلث لبن
5- أربعة أكواب من الدقيق وواحد باكو بيكنج بودر يخلط بالدقيق
6- شوية زبيب حسب الرغبة
طريقة العمل
1- يوضع الزبد الساقع مع السكر الناعم فى العجان أو يضربوا جيداً بمضرب البيض حتى يصير الزبد والسكر لونه ابيض وهش
2- يوضع البيض عليه بيضة بيضة حتى يمتص جيداً فى الزبد والسكر ومعاهم الفانيليا
3- ثم يوقف الضرب بالمضرب وبمعلقة خشب يتم خلط الدقيق المخلوط بالبيكنج بودر تدريجياً هو واللبن يعنى شوية دقيقة ثم شوية لبن ونخلط حتى يتم إمتزاج الخليط خيداً وننتهى من الدقيق واللبن
4- بنكون محضرين صينية كبيرة وندهنها بالسمن المرشوش بالقيقة ونصب الخليط فيها وهو بيكون خليط سميك جداً
5- بعد مافردنا العجين فى الصينية نوزع الزبيب على الوش وبالمعلقة نحاول نخفيه فى العجين حتى لايظهر بس الكلام ده برفق ولانقلب العجين
6- ندخلها فرن هادئ الحرارة لمده حوالى 50 دقيقة أو حسب فرنك ولاتفتحى عليها قبل مرور نصف ساعة على الأقل
وبالهنا والشفا وهى الحقيقة كيكة جميلة جداً جربوها وأدعوا لى
1 كوب من الزبدة بدرجة حرارة الثلاجة (مهم جداً تكون ساقعة)
2 كوبيتين سكر ناعم جداً
3-ثلاث بيضات ومعاهم باكو فانيليا
4- كوب وثلث لبن
5- أربعة أكواب من الدقيق وواحد باكو بيكنج بودر يخلط بالدقيق
6- شوية زبيب حسب الرغبة
طريقة العمل
1- يوضع الزبد الساقع مع السكر الناعم فى العجان أو يضربوا جيداً بمضرب البيض حتى يصير الزبد والسكر لونه ابيض وهش
2- يوضع البيض عليه بيضة بيضة حتى يمتص جيداً فى الزبد والسكر ومعاهم الفانيليا
3- ثم يوقف الضرب بالمضرب وبمعلقة خشب يتم خلط الدقيق المخلوط بالبيكنج بودر تدريجياً هو واللبن يعنى شوية دقيقة ثم شوية لبن ونخلط حتى يتم إمتزاج الخليط خيداً وننتهى من الدقيق واللبن
4- بنكون محضرين صينية كبيرة وندهنها بالسمن المرشوش بالقيقة ونصب الخليط فيها وهو بيكون خليط سميك جداً
5- بعد مافردنا العجين فى الصينية نوزع الزبيب على الوش وبالمعلقة نحاول نخفيه فى العجين حتى لايظهر بس الكلام ده برفق ولانقلب العجين
6- ندخلها فرن هادئ الحرارة لمده حوالى 50 دقيقة أو حسب فرنك ولاتفتحى عليها قبل مرور نصف ساعة على الأقل
وبالهنا والشفا وهى الحقيقة كيكة جميلة جداً جربوها وأدعوا لى