![بسبوسة بالقشطة .. بالهنا والشفا 562553_368389463271624_1682158306_n](https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/562553_368389463271624_1682158306_n.jpg)
بسبوسه بالقشطه
3 بيض كبير و فانيليا علبة زبادي 170 جم بنفس علبة الزبادي علبة سكر ...علبة و نص سميد خشن نص كوب زيت
3 ملاعق صغيره بيكنج بودر مملوءه علبة قيمر كبيره او 2 صغيرين و علبة كريمة خفق سائله 250 جم او كوب و كوباية حليب سائل و 3
ملاعق نشا كبيره كوب سكر و كوب ماء و نقطتين عصير ليمونه و
فانيليا للشربات نخفق البيض و الفانيليا كويس لغاية ما ينفش ثم نضيف
السكر مع الاستمرار بالخفق ثم نضع الزبادي و الزيت و السميد و البيكنج بودر
و نقلب كويس ندهن الصينيه بالزيت او السمن نضع نص الكميه و تدخل الفرن
الساخن مسبقا علي 200 درجه حتي تنضج و تحمر من تحت فقط تدخل الفرن الساخن
مسبقا علي 200 درجه حتي تنضج و تحمر من تحت فقط في الوقت ده نعمل الحشوه
نضع الكريمه و القشطه في حله عالنار و نقلب لغاية ما تمتزج الخليط و نقلب
النشا في الحليب السائل و نضعه علي الخليط و نقلب كويس
باستمرار حتي تتكثف و في الاخر الفانيليا و نطفي بعد ما تنضج البسبوسه اول
طبقه من تحت نضع القشطه المعده فوقها و نغطيها بنص كمية خليط البسبوسه
الباقي و تدخل الفرن تاني حتي تحمر
من فوق كويس نعمل الشربات
الخفيف نحط السكر و الميه و عصير الليمون عالنار و لما يدوب السكر نقلب و
اول ما يغلي نحط الفانيلا و يغلي غلوه واحده و نطفي و اول ما تطلع البسبوسه
نسقيها بالشراب الساخن و هي برضه سخنه و تترك لتبرد تماما قبل التقطيع حتي
لا تتفتت و تقطع و تقدم