تقطع البطاطس علي شكل اصابع عريضه وتتبل بالملح والفلفل والزيت وتوضع في صنيه يفضل تيفال وتغطي بورق الفويل وتوضع في فرن ساخن ( يسخن من قبل ) وتترك لمده نصف ساعه مع مراعاه عدم لمس الفويل للطعام , فور خروجها من الفرن يرش عليها خليط البقدونس مع الكمون والليمون الثوم المهروس وتقدم ساخنه وبالهنا يارب
المكونات :
نصف كيلو بطاطس مسلوقه
ربع كيلو برغل
ملح وكمون
لحشو الكبيبه :
طماطم مكعبات من غير بزور
فلفل مكعبات
بصل مكعبات
مشروم مقطع
ملح وفلفل
الطريقه :
تهرس البطاطس جيدا ويضاف اليها البرغل المنقوع ( اربع ساعات نقع علي الاقل ) ويضاف اليهم ملح وكمون ويخلط جميع المكونات جيدا , يتم تحضير الحشو : يوضع البصل في طاسه مع معلقه زيت ويشوح وبعدها يضاف المشروم ثم الطماطم والفلفل لحد ما يتبخر الماء ويترك ليبرد وبعدها يتم تكوير عجينه البطاطس مع البرغل ويفرغ في النصف بالاصبع لعمل فتحه بداخله ويتم حشوها وتقفل من الخارج وبعدها تدحرج في بقسماط وتقلي في زيت غزير وبالهنا والشفا يارب